žemlovka bez žemlí..
Potřebné ingredience
1 1/2 dl hladké mouky, 1/2 dl ovesných vloček, 3 PL moučkového cukru, 100g másla nebo margarínu, 3-4 jablka - spíše kyselejší, hnědý cukr a skořice na posypání
Postup přípravy
Troubu předehřát na cca 220stupínků. Promíchat mouku, ovesné vločky a máslo. Nejlépe za pomoci kuchyňského robota.
Jablka oloupat, zbavit jádřinců a nakrájet na větší kusy, plátky, půlměsíčky..jak komu vyhovuje
menší nádobu na pečení vymazat a vyložit jablky. Posypat hnědým cukrem a skořicí. Navrch připravenou smě _ drobenku. Pečeme cca 20/25 minut, dokud vrch nezezlátne.. Podáváme teplé i studené.. Kombinace kyselejších jablíček a sladkého povrchu je opravdu mooc chutná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé